gölge


se si të luajë? një lojë për dy ekipet e të paktën dy lojtarë në ekip. Loja fillon me një anëtar të një ekipi zgjedhjen e një kartë të rastit nga kuvertë duke shtypur "" të marrë një kartë të re "". çdo kartë ka një fjalë që duhet të mendoi të saktë për të shënuar një pikë. lojtari thotë fjalë të tjera përveç atyre të shënuara në shokët që ata të mendoj fjalën e parë. çdo kartë gjithashtu përmban katër fjalët e ndaluara të cilat nuk mund të përdoren për të dhënë të dhëna. një shkelje të këtij rregulli ndëshkohet duke shtypur butonin "tabu" dhe kjo do të ulet rezultatin me kartë -1 dhe aktuale do të jetë skipped. një ekip mund të bërtas si shumë supozime, të rëndësishme apo të parëndësishme, si ata duan pa ndëshkime. pasi ekipi i identifikon fjalën e saktë, lojtar shkon në kartën e ardhshëm, duke shtypur "korrekt" button. një ekip përpiqet për të shënuar në sa më shumë karta të jetë e mundur në kohë të lëvruara. Nëse keni asnjë ide se si për të shpjeguar kartën tuaj vetëm shtypni "kalojë" button. çdo raund ka 3 "të kalojë", e cila skips kartën e tanishme. kur koha është up ekip tjetër luan. çdo lojtar merr kthehet në udhëheqëse e ekipit të tyre. Ekipi me pikë maksimale fiton lojën. * Pjesë e një fjale ndaluar nuk mund të përdoret. * Fjalët rimues me fjalë të ndaluara, nuk mund të përdoret. * Kënduar, zukatje apo fishkëllimë nuk është e lejuar. * Shkurtesat e fjalëve të ndaluara nuk janë të lejuara.