gölge


како да се игра? игра за два тима од најмалку двајца играчи во секој тим. Играта започнува со еден член на тимот подигање случаен картичка од палубата со притискање на "" добиете нова картичка "". Секоја картичка има еден збор што треба да се претпостави правилно да постигне поен. Играчот вели зборови, освен оние наведени на соиграчите за да ги погоди првиот збор. секоја картичка исто така, содржи четири забранети зборови кои не може да се користи да им даде индиции. прекршување на ова правило се казнува со притискање на копчето "табу" копчето и ова ќе го намали резултатот на 1 и тековната картичка ќе биде прескокнат. тим да го викне како многу нагаѓања, релевантни и нерелевантни, како што сакаат без казни. еднаш на тимот идентификува точниот збор, играчот се движи кон следниот картичка, со притискање на "точни" копчето. тим се обидува да се резултат на што повеќе картички, како е можно во даденото време. Ако немате идеја како да се објасни вашата картичка едноставно притиснете го копчето "помине". секој круг има 3 "помине", која дојде на тековната картичка. кога времето е до следната тим игра. секој играч се врти на своите водечки тим. тим со максимален број поени победи на играта. * Дел на забранета зборот не може да се користи. * Зборови римува со забранети зборови не може да се користи. * Пеење, потпевнува или свирка не е дозволено. * Кратенки на забранети зборови не се дозволени.